Katrien Ceuleers wil niet alleen dat jongeren een betaalbare woning kan aanschaffen, maar ook dat ouderen in de eigen gemeente (betaalbaar) kunnen blijven wonen.
Volledig scherm
Katrien Ceuleers wil niet alleen dat jongeren een betaalbare woning kan aanschaffen, maar ook dat ouderen in de eigen gemeente (betaalbaar) kunnen blijven wonen. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

Gemeente keurt bouwvergunning voor 14 nieuwe landelijke appartementen in de kern van Glabbeek goed

GlabbeekHet gemeentebestuur keurde de bouwvergunning voor twee appartementsbokjes met 14 appartementen in de Craenenbroekstraat in deelgemeente Glabbeek goed. Betaalbaar (blijven) wonen in de eigen gemeente kan je enkel realiseren door als gemeentebestuur kleinere woonvormen mogelijk te maken met landelijke appartementsbouw, halfopen en gesloten bebouwing waardoor bouwpercelen maximaal benut worden. 

 1. Ruilverkaveling Willebringen : Liggen alle puzzelstukjes juist in het herverkavelingsplan?
  PREMIUM
  Boutersem/Bierbeek/Tienen/Hoegaarden

  Ruilverka­ve­ling Willebrin­gen : Liggen alle puzzelstuk­jes juist in het herverkave­lings­plan?

  Binnenkort begint het openbaar onderzoek over de 1ste neerlegging van het herverkavelingsplan in ruilverkaveling Willebringen.De ruil van de eigendoms- en gebruikspercelen in ruilverkaveling Willebringen komt dichterbij. De 1ste officiële neerlegging op het gemeentehuis van Boutersem is een feit. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert zitdagen tussen 18 november en 17 december 2021. Tijdens de zitdagen informeert de VLM over het openbaar onderzoek.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Helikopter­bruid en ex krijgen respectie­ve­lijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpar­tij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

  Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.
 2. Gemeente gaat alle oud-strijders en slachtoffers uit WO I en WO II een nieuwe herdenkingsplaats op elk kerkhof geven
  Glabbeek

  Gemeente gaat alle oud-strij­ders en slachtof­fers uit WO I en WO II een nieuwe herden­kings­plaats op elk kerkhof geven

  Glabbeek besliste recent om op de begraafplaatsen van elke deelgemeente een troostmuur in te richten met de foto’s van alle oude graven waarvan de grafconcessie niet meer verlengd wordt, vaak wegens het ontbreken van nog een directe familie. “Maar ook de burgerslachtoffers en oudstrijders van ons dorp uit WO I en WO II gaan we hier een definitieve herdenkingsplaats geven.”
 3. Van Norbertijnen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoonstellingen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Norbertij­nen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoon­stel­lin­gen in Leuven en het Hageland

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Leuven en het Hageland. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 7 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Diest of Aarschot? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Haacht of Tremelo? Laat je inspireren door onze tips.