Maar door de enorm gestegen energieprijzen is de gemeente akkoord met het doven van de straatverlichting tussen 23 en 5 uur.
Volledig scherm
Maar door de enorm gestegen energieprijzen is de gemeente akkoord met het doven van de straatverlichting tussen 23 en 5 uur. © rv

Gemeente is geen voorstander om langdurig de straatverlichting te doven

GlabbeekAlle Vlaamse gemeenten hebben van netbeheerder Fluvius de vraag gekregen om ‘s nachts tussen 23 en 5 uur de straatverlichting te doven. Hiermee kunnen gemeenten als crisismaatregel ongeveer een derde besparen op hun enorm gestegen elektriciteitsfactuur. De gesprekken tussen Fluvius en alle gemeenten in de regio zijn nu volop aan de gang. Want zo’n schakelaar om het licht uit te doen, wordt gedeeld met meerdere gemeenten. De kostprijs van de openbare verlichting is in Glabbeek momenteel gestegen van 61.000 euro naar 161.000 euro (+165%) op jaarbasis. Toch is de gemeente geen voorstander om de openbare verlichting te doven.

 1. Man die dood werd aangetroffen naast voetbalveld stierf niet in verdachte omstandigheden: “Marc zou eigen miserie opzijzetten om ander te helpen”
  PREMIUM

  Man die dood werd aangetrof­fen naast voetbal­veld stierf niet in verdachte omstandig­he­den: “Marc zou eigen miserie opzijzet­ten om ander te helpen”

  Marc D. (55), de man die gisteren dood werd aangetroffen naast het voetbalveld van voetbalclub TW3000 in Tielt-Winge, is niet gestorven in verdachte omstandigheden. Er werd een onderzoek opgestart en uit de eerste bevindingen werden geen tekenen van geweld of tussenkomst van een ander gevonden. “Zaterdag bleef hij thuis omdat hij zich niet goed voelde, toen ik terugkwam was hij weg”, doet zijn huisgenoot het hele verhaal.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 3. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 1. Inbrekers maken werkmateriaal en sterke drank buit
  Tielt-Winge

  Inbrekers maken werkmateri­aal en sterke drank buit

  De bewoner van een huis in de Ralisweg in Tielt -Winge heeft bij zijn thuiskomst vastgesteld dat er ingebroken was. De daders braken aan de achterzijde van de woning een raam open en gingen ervandoor met elektronica en sterke drank. Nog die avond omstreeks 18 uur stelde de bewoner van een woning in de Blerebergstraat in Tielt-Winge vast dat er was ingebroken in een schuur achter de woning. Hier waren fietsen en werkmateriaal ontvreemd.