Volgend jaar kunnen burgerlijke huwelijken tijdelijk doorgaan in het prachtig historisch kader van het kasteel van Attenrode-Wever.
Volledig scherm
Volgend jaar kunnen burgerlijke huwelijken tijdelijk doorgaan in het prachtig historisch kader van het kasteel van Attenrode-Wever. © Repro Bollen

Gemeente huurt deel van kasteel voor burgerlijke huwelijksplechtigheden

GlabbeekBegin volgend jaar start de verbouwing van de gemeentehuis van Glabbeek, waardoor er in 2022 geen trouwzaal beschikbaar zal zijn. Koppels kunnen volgend jaar uiteraard blijven kiezen voor een huwelijk in het gemeentelijk trouwbos, maar bij slecht weer zullen tussen januari en december 2022 de burgerlijke huwelijken tijdelijk doorgaan in het prachtig kasteel van Attenrode-Wever. 

  1. TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Winge
    PREMIUM

    TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Win­ge

    Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) ontving eerder deze maand een elektronisch bericht van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) waarbij deze hem meldt dat een recent advies van de Staatsveiligheid en het Centrum voor Cybersecurity (CCB) aangeeft dat we er goed aan doen om TikTok te verwijderen van alle telefoons die professioneel gebruikt worden bij de overheidsdiensten. Tielt-Winge verbiedt het gebruik van de app op werkgsm’s nu ook, zowel voor werknemers van de gemeente als het OCMW.
    Tielt-Winge