De gemeente wil het rijgedrag in schoolomgevingen veranderen om de veiligheid van de allerjonsten te verhogen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil het rijgedrag in schoolomgevingen veranderen om de veiligheid van de allerjonsten te verhogen. © Bollen

Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomgevingen verhogen door plaatsing cameraschilden

GlabbeekGlabbeek is één van de eerste landelijke gemeenten in Vlaanderen die vanaf volgend jaar via GAS-boetes snelheidsovertredingen met cameraschilden gaat verbaliseren. Op deze manier investeert de Dorpspartijmeerderheid in verkeersveiligheid, voornamelijk rond de schoolomgevingen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen. “Met de cameraschilden verhogen we niet alleen de verkeersveiligheid, maar bestrijden we ook criminaliteit”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). 

  1. Inbrekers slaan toe via dak en maken duizenden euro's buit in Bristol: "Zeker dat die twee ‘nette heren’ van de dag voordien er iets mee te maken hebben”
    PREMIUM
    Tienen

    Inbrekers slaan toe via dak en maken duizenden euro's buit in Bristol: "Zeker dat die twee ‘nette heren’ van de dag voordien er iets mee te maken hebben”

    In de Bristol in de slachthuisstraat in Tienen deden de vaste verkoopsters Lynn en Patricia donderdagochtend een nare ontdekking. Dieven waren via het dak de zaak binnengedrongen. Eenmaal in de opslagruimte wisten de inbrekers ook nog eens in een mum van tijd alle beveiligingen uit te schakelen. De kluis werd vakkundig opengebroken; naast de 1.500 euro cash geld konden ze nog een heel deel merkkledij en schoenen uit de winkel en voorraadruimte meenemen.“Gisteren vonden hier al vreemde zaken plaats, ondertussen vallen de puzzelstukjes op hun plaats”, zuchtten de dames.