Burgemeester Peter Reekmans aan het terrein achter de school dat de gemeente zal aankopen.
Volledig scherm
Burgemeester Peter Reekmans aan het terrein achter de school dat de gemeente zal aankopen. © Bollen

Gemeente gaat grond aankopen voor veilige parking achter school in Bunsbeek

GlabbeekDe ontwikkeling van de nieuwe verkaveling voor woonwijk Baekveld in Bunsbeek zit intussen in een eindfase. De gemeente heeft nu ook een dossier aangelegd om het perceel grond achter het schoolterrein te kopen om er een schoolparking met 60 plaatsen van te maken. 

 1. Vrijwilligers vaccinatiecentrum getrakteerd op privé-concert
  Tienen

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum getrak­teerd op pri­vé-con­cert

  De vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum in Tienen werden door de stad en het ziekenhuis dit weekend verrast met een optreden van Ronny Mosuse. Na afloop van de vaccinatiedag stond er een brandoefening gepland. Dat dachten de medewerkers alvast. Want bij het verzamelen op de veilige plek buiten aan het centrum, daagden plots mensen van de stad Tienen en het regionaal ziekenhuis op die hen het mooie nieuws vertelden en hen naar de site van het oud-college brachten. Daar kregen de 50-tal vrijwilligers een privé-concert in open lucht van Ronny Mosuse die gedurende een uur liedjes bracht die menigeen meezong. Nadien werden ze nog getrakteerd op drankjes om hun schorre kelen door te spoelen.
 2. Geen bevrijdingsfeesten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken!”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Geen bevrij­dings­fees­ten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisato­ren die hiervoor hun nek hebben uitgesto­ken!”

  Met ‘Ik wil feesten!’ lanceerden de Aalsterse dj/producer Arthur Lewis (20) en de Glabbeekse social media-content creator Gerben Tuerlinckx (20) eind juni hun eerste gemeenschappelijke single. Met 23.000 YouTube-views en ruim 30.000 Spotify-streams doet de themasingle van het Grote Bevrijdingsfeest het bijzonder goed. “Normaal zouden we hem eind juli ook voorstellen op het gelijknamige event, maar dat werd helaas geannuleerd”, klinkt het unisono bij het duo.