In de nabije toekomst wil men vermijden dat er nog modder van de velden spoelt.
Volledig scherm
In de nabije toekomst wil men vermijden dat er nog modder van de velden spoelt. © Bollen

Extra maatregelen om laatste watergevoelige locaties aan te pakken in de gemeente

GlabbeekHet gemeentebestuur gaat nog extra investeringen doen om meer maatregelen te kunnen nemen in de gemeente tegen wateroverlast op de laatste watergevoelige locaties in Glabbeek. De beslissing komt er nadat een aantal deelgemeenten gebukt gingen onder wateroverlast en modderstromen na het felle onweer op donderdagnacht 17 juni. 

  1. Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week  zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”
    PREMIUM
    Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.Kortenaken

    Vaccinatie­cen­trum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmu­ni­teit én herwonnen vrijheid te bereiken”

    De trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.