Tamara Vuchelen en Erik Claes gaven op het kasteel als eerste koppel het jawoord.
Volledig scherm
Tamara Vuchelen en Erik Claes gaven op het kasteel als eerste koppel het jawoord. © Bollen

Eerste huwelijk op kasteel Attenrode is een feit: Tamara en Erik gaven elkaar het jawoord

GlabbeekVan september 2021 tot begin 2023 kunnen koppels trouwen in de prachtige setting van het kasteel van Attenrode-Wever. De gemeente huurt een deel van het kasteel tijdelijk als binnenlocatie tijdens de verbouwingen aan het gemeentehuis. Het eerste burgerlijk huwelijk in het kasteel is intussen een feit: Tamara Vuchelen en Erik Claes gaven er elkaar het jawoord.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. De Watermanshoeve misloopt erkenning als kinderboerderij maar krijgt nu wel vergunning voor asiel : "Blij dat we toch nog iets goeds kunnen doen”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  De Watermans­hoe­ve misloopt erkenning als kinderboer­de­rij maar krijgt nu wel vergunning voor asiel : "Blij dat we toch nog iets goeds kunnen doen”

  Gino De Roover en Lieve Van Stuyvoort halen opgelucht adem. Ruim vijf jaar geleden begonnen ze met een kinderboerderij in de Watermanshoeve in de Statiestraat in Tielt-Winge. Enige tijd nadien moest iedere kinderboerderij een vergunning zien te behalen. Gino en Lieve kregen die helaas nooit. Eerder dit jaar viel dan ook definitief het doek hierover. Het koppel had zich al jarenlang ingezet voor afgestane en verwaarloosde dieren. Uiteindelijk vroegen ze een vergunning aan als dierenasiel en verkregen deze ook. Een erkend dierenasiel dus waar helaas geen honden en katten welkom zijn, zowat iedere andere diersoort wèl. “Dat we uiteindelijk geen erkenning als kinderboerderij kregen was voor ons wel een domper. Maar we halen opgelucht adem dat we ons voor de dieren met ons asiel ons toch kunnen blijven inzetten.”
 3. Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoeder haar heldendaad”
  PREMIUM
  Linter

  Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoe­der haar heldendaad”

  In 1942 vindt de 17-jarige Jeanne Roosen uit Linter een verdwaalde postkaart. Het jaartal doet het ergste vermoeden en inderdaad: de auteur van de kaart, Moïse Iarchy, is Joods en onderweg naar het concentratiekamp in Auschwitz-Birkenau. Jeanne besluit de kaart alsnog op de post te doen en bezorgt zo Iarchy’s familie een laatste teken van leven. Bijna 80 jaar na datum bracht een speling van het lot de nabestaanden van beide families samen. Wij spraken met Yvette Beelen, de schoondochter van Jeanne Roosen.