De kerk van Bunsbeek.
Volledig scherm
De kerk van Bunsbeek. © Bollen

Burgemeester wil dat kerkfabrieken hun geld in één pot stoppen en samen investeren

GlabbeekGlabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) pleit ervoor dat de zes kerkfabrieken hun spaargelden en patrimonium in één pot steken en samen beslissen waaraan ze het geld willen spenderen. Samen sloten ze 2020 af met een overschot van net geen 143.000 euro. Een overeenkomst van een fusie tot één parochie is in de maak en zou nog dit jaar rondkomen.

 1. 75 jaar nadat oprichter de wielerklassieker zelf won, staat iconisch café Parijs-Roubaix te koop voor 295.000 euro: “Een stukje geschiedenis verdwijnt”
  PREMIUM
  Boutersem

  75 jaar nadat oprichter de wielerklas­sie­ker zelf won, staat iconisch café Pa­rijs-Rou­baix te koop voor 295.000 euro: “Een stukje geschiede­nis verdwijnt”

  Wie wat geld op overschot heeft, kan in Boutersem het iconische café Parijs-Roubaix op de kop tikken. De zaak staat al twee jaar leeg en eigenaar Walter Vangoidsenhoven doet het van de hand voor 295.000 euro. Je krijgt er wel een zaak met een verhaal voor in de plaats. En wat voor één. Dorpscafé Parijs-Roubaix werd immers opgericht door Georges Claes, die de gelijknamige wielerklassieker zelf een paar keer op zijn palmares mocht schrijven. Een verhaal over fietsen, oorlog en... pintjes.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring