Twee basisscholen, waaronder de school in Bunsbeek, blijven tien dagen gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee basisscholen, waaronder de school in Bunsbeek, blijven tien dagen gesloten. © Bollen

Burgemeester sluit basisscholen in Bunsbeek en Glabbeek door forse toename van besmettingen: “Vooral enorme stijging bij -12-jarigen”

GlabbeekDoor de forse toename van het aantal coronabesmettingen in het algemeen in Glabbeek en in twee van de drie scholen in het bijzonder, heeft burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) de scholen én de buitenschoolse kinderopvang tijdelijk laten sluiten. Er worden elders ook bijkomende maatregelen genomen.

 1. Vrij inloopmoment enkel voor 18-plussers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatiecentrum
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken

  Vrij inloopmo­ment enkel voor 18-plus­sers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatie­cen­trum

  Het vaccinatiecentrum in Tienen organiseert dinsdag 11 januari een vrij inloopmoment voor iedere 18-plusser die zijn boostervaccin wil; ook al heb je reeds je uitnodiging ontvangen. Dit is echter enkel voor inwoners van de gemeenten verbonden aan het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest : Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Glabbeek en Kortenaken dus.
 2. Tot €350 boete voor wie het toch doet: Meeste gemeenten in Leuven en het Hageland verbieden vuurwerk rond de jaarwisseling
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Tot €350 boete voor wie het toch doet: Meeste gemeenten in Leuven en het Hageland verbieden vuurwerk rond de jaarwisse­ling

  Voor velen zijn Nieuwjaar en vuurwerk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wie van plan is om 2022 in te luiden met een knal, kan wel eens bedrogen uitkomen. Heel wat burgemeesters in de regio Leuven en het Hageland verbieden immers vuurwerk. In gemeenten waar het niet toegelaten is, staan er zelfs GAS-boetes op die kunnen oplopen tot 350 euro. Zo wordt het afsteken van een vuurpijl op veel plaatsen een wel heel dure grap. Wij zochten uit waar het mag en waar niet.