De gemeentediensten stonden reeds om 4.45 uur al operationeel op het terrein.
Volledig scherm
De gemeentediensten stonden reeds om 4.45 uur al operationeel op het terrein. © Bollen

Burgemeester furieus over radio-verslaggeving na onweer :"Het ligt niet in mijn aard om te klagen, maar als een journalist pure leugens denkt te kunnen verzinnen over mijn gemeente dan reageer ik!”

GlabbeekDe burgemeester is niet te spreken over de berichtgeving van de nationale nieuwszender nadat ook Glabbeek getroffen werd door hevig onweder in de nacht van donderdag op vrijdag. “Op het radionieuws van VRT om 12, 13 en 14 bracht men een verslag van de wateroverlast in Glabbeek en zegt de journalist op het einde: ‘de gemeentediensten waren in Glabbeek nergens te bespeuren om steun te bieden aan hun inwoners.....’ Onvoorstelbaar want zowel de schepen, de gemeentearbeiders en ikzelf schoten die nacht al in actie. Ik ben geen klager, maar als een journalist pure leugens denkt te kunnen verzinnen over mijn gemeente dan reageer ik!” De burgemeester diende dan ook klacht in tegen de journalist.

 1. Minsten 18 en nog niet gevaccineerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J prik in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen
  Tienen/Landen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Minsten 18 en nog niet gevacci­neerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J prik in de vaccinatie­cen­tra van Tienen en Landen

  Heb jij jouw afspraak voor vaccinatie gemist of geweigerd, maar wil je nu toch graag snel én met slechts 1 prik gevaccineerd worden? Kom dan naar de inloopmomenten J&J van de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. Je mag vrij langskomen tijdens een inloopmoment of je kan je prik reserveren. De keuze is aan jou!
 2. ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan noodgoederen in Trooz, Pepinster en Verviers
  PREMIUM
  Glabbeek

  ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwa­gens en twaalf bestelwa­gens aan noodgoede­ren in Trooz, Pepinster en Verviers

  De inzamelactie van de gemeente Glabbeek voor de slachtoffers van de zondvloed in Wallonië was een groot succes. De voorbije dagen heeft de organisatie van ‘Glabbeek Helpt’ maar liefst drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan hulpgoederen geleverd in drie getroffen gemeentes. Meer dan 1.500 gezinnen uit Glabbeek en uit de regio hebben goederen geschonken.
 3. Open vaccinatiemoment geeft twijfelaars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Kortenaken/Glabbeek

  Open vaccinatie­mo­ment geeft twijfe­laars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”

  In het vaccinatiecentrum konden vandaag voor het eerst mensen ouder dan 18 jaar terecht zonder afspraak voor een J&J vaccin. Hoewel zowat alle 18 plussers al een uitnodiging ontvingen, zijn er nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn. Iedereen die bewust of onbewust de boot had gemist, kon dus vandaag langs gaan voor één prik. Ook volgende week donderdag kan je er zonder afspraak tussen 8 en 12 uur terecht als je alsnog een J&J vaccin wil.
 4. Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”

  De Strandfuif in Glabbeek, voorzien op 1 augustus gaat dan toch niet door, het tweede jaar op rij geen Strandfuif dus. De 41ste editie zou een speciale zijn, een afgeslankte versie voor maximaal duizend bezoekers waar zou kunnen gedanst worden. Maar helaas is dat laatste niet mogelijk. De organisatie besliste intussen er een streep door te trekken. De gekochte tickets blijven geen jaar langer geldig, men kiest er voor om meteen terug te betalen.