Peter Reekmans, Tom Struys nemen samen met hun team van C Store binnenkort intrek in een nieuw pand.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Reekmans, Tom Struys nemen samen met hun team van C Store binnenkort intrek in een nieuw pand. © Bollen

Burgemeester en middenstandsschepen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”

GlabbeekBurgemeester Peeter Reekmans (Dorpspartij) start samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenhandel, Struys is al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie. Eind dit jaar nemen ze hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële Sparsite in Glabbeek. 

 1. Geselecteerd voor WK rolstoelhockey, maar om er te spelen heeft Bekkevoortse Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig
  Bekkevoort

  Geselec­teerd voor WK rolstoel­hoc­key, maar om er te spelen heeft Bekkevoort­se Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig

  Daan Van Nerum (20) uit Bekkevoort lijdt aan een zeldzame aandoening. “Hij heeft slechts 60 procent van de spieren die je zou moeten hebben”, vertelt mama Annemie (52). Daan houdt zijn spieren zo sterk mogelijk en vond een uitlaatklep in rolstoelhockey. En hij is een getalenteerde speler, recent werd de jongeman zelfs geselecteerd voor de nationale ploeg en dus mag hij volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zwitserland. Goed nieuws, maar er is ook minder nieuws: de rolstoel die Daan nu heeft, volstaat niet op zo’n hoog niveau. Om Daan te helpen starten zijn ouders een crowdfundingsactie op.
 2. Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuvernietiging”
  PREMIUM
  Linter

  Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuver­nie­ti­ging”

  Hans Wuestenberg (55) uit Linter stelt zich vragen bij de huidige wetgeving omtrent het oppompen van water. Nadat maandenlang grondwater op een bouwwerf aan de Grote Steenweg in Drieslinter in de riool verdween, mengde hij zich in de debatten. “Momenteel schrijft de wet voor dat je 30.000 kubieke meter per jaar mag oppompen. Een hallucinant cijfer. Bovendien: wie controleert het?”, vraagt Hans zich af.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij