Niet enkel de scholen gaan maandag terug van start, ook de buitenschoolse kinderopvang. Al zal die laatste ook in bubbels per school zijn.
Volledig scherm
Niet enkel de scholen gaan maandag terug van start, ook de buitenschoolse kinderopvang. Al zal die laatste ook in bubbels per school zijn. © Bollen

Buitenschoolse kinderopvang en scholen Bunsbeek en Glabbeek starten maandag opnieuw op

GlabbeekNa een noodzakelijke rustperiode door de enorm hoge piek van coronabesmettingen starten de scholen van Bunsbeek en Glabbeek maandag 6 december opnieuw op.

 1. Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”
  PREMIUM
  Opwijk

  Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”

  2021 zal in het Opwijks collectief geheugen voor altijd verbonden zijn met de zware appartementsbrand in de Kloosterstraat. Acht dakappartementen gingen compleet verloren en in totaal raakten 34 flats van residentie Asbeekhof onbewoonbaar. Overmand door emoties liet een 92-jarige bewoonster het leven. Tientallen mensen stonden op straat. Afgelopen maand werden eindelijk nieuwe stappen gezet op de site, maar de weg is nog lang. Met Philippe Quinart (68), voorzitter van de Vereniging van Mede-eigenaars, blikken we terug op het afgelopen jaar, maar kijken we ook hoopvol naar de toekomst.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Op huizenjacht in... Haacht: “Prijsstijging van Leuven wordt gevolgd, maar nabijheid van drie grote steden is belangrijke troef”
  PREMIUM
  Haacht

  Op huizen­jacht in... Haacht: “Prijsstij­ging van Leuven wordt gevolgd, maar nabijheid van drie grote steden is belangrij­ke troef”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Het Laatste Nieuws gaat elke week op onderzoek. Deze week: Haacht, een gemeente tussen Brussel, Leuven en Mechelen waar zowel jong als oud hun gading kunnen vinden. Lees meer over vastgoed in Vlaams-Brabant in ons dossier.
 2. De 9 beste restaurants van Leuven en het Hageland: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  De 9 beste restau­rants van Leuven en het Hageland: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau

  Twee weken geleden bracht Gault & Millau zijn gerespecteerde restaurantgids voor 2022 uit. Heel wat restaurants uit de regio hoopten op goede punten. Wij speurden de top van het klassement af, op zoek naar de beste restaurants van Leuven en het Hageland. Negen zaken scoorden 14.5 op 20 of meer. Hieronder lees je bij welke toprestaurants je volgend jaar zeker eens moet langsgaan.