De restanten van de Lancaster zijn te bewonderen in het Oorlogsmuseum van Overloon.
Volledig scherm
PREMIUM
De restanten van de Lancaster zijn te bewonderen in het Oorlogsmuseum van Overloon. © RV-repro bollen

Britse bommenwerper die tijdens Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek nu te bezichtigen in Nederlands museum

GlabbeekIn het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon is een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend. Pronkstuk van de nieuwe museumhal: de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek. 

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.