Schepen Hans Hendrickx bij Hangaar 44.
Volledig scherm
Schepen Hans Hendrickx bij Hangaar 44. © Bollen

Bouw evenementenhal Hangaar 44 op schema voor opening op 7 september

De werken aan de nieuwe polyvalente evenementenhal Hangaar 44 gaan bijzonder goed vooruit. Ook tijdens de zomer wordt er naarstig verder gewerkt, zodat de geplande opening op 7 september niet in het gedrang komt. “Dat is belangrijk, want er zijn nu al vijftig reservaties vastgelegd”, zegt schepen van het Autonoom Gemeentebedrijf Hans Hendrickx (Dorpspartij). 

  1. Obus aangetroffen bij graafwerken lang N29 in Kortenaken

    Obus aangetrof­fen bij graafwer­ken lang N29 in Kortenaken

    Op de werf langs de N29, ter hoogte van het kruispunt met de Netelzeepstraat in Waanrode, is maandag een obus aangetroffen tijdens graafwerken. De politie ging ter plaatse en stelde de nodige veiligheidszones in. Omwoners werden gevraagd om binnen te blijven tot de aankomst van de ontmijningsdienst DOVO van Defensie. Het springtuig, dat nog op scherp bleek te staan en dus gevaarlijk was bij foutieve manipulaties, werd door DOVO meegenomen ter vernietiging.
  2. Net geen 15 miljoen euro investeringen in fietspaden, voetpaden, rioleringswerken en een veiligere schoolomgeving: “We krijgen hiervoor 10 miljoen euro Vlaamse subsidies”

    Net geen 15 miljoen euro investerin­gen in fietspaden, voetpaden, riolerings­wer­ken en een veiligere schoolomge­ving: “We krijgen hiervoor 10 miljoen euro Vlaamse subsidies”

    De gemeente Glabbeek investeert 5,3 miljoen euro in het vernieuwen en het verkeersveiliger maken van de Baekveldstraat, Schoolstraat, Boeslinter, Kapelstraat, Pepinufortstraat en Hoeledensesteenweg in deelgemeente Bunsbeek. Later komen daar nog ruim 9 miljoen investeringen bij voor werken elders in de gemeente.