Inwoners die sluikstorters betrappen mogen de lokale politie steeds een foto of de nummerplaat van de overtreder doorgeven voor verder onderzoek
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners die sluikstorters betrappen mogen de lokale politie steeds een foto of de nummerplaat van de overtreder doorgeven voor verder onderzoek © RV-reporo bollen

Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtreding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”

GlabbeekOp voorstel van de Dorpspartijmeerderheid wordt het gemeentelijk afvalcontainerpark vanaf 1 januari 2022 quasi gratis gemaakt voor alle afvalfracties. Daarmee heeft de gemeente als doel de strijd tegen sluikstorten op te drijven. Maar op de gemeenteraad van 10 juni zal er ook een nieuwe gemeentelijke regelgeving goedgekeurd worden die de boetes voor sluikstorten in Glabbeek fors zal verhogen in de toekomst. Na goedkeuring van dit reglement zal de kost voor eender welke vorm van sluikstorten aan overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk gaan kosten. 

  1. Drie bestuurders onder invloed, twee personen betrapt op zwartwerk tijdens controleactie
    Tielt-Winge/Bekkevoort/Glabbeek/Kortenaken/Geetbets

    Drie bestuur­ders onder invloed, twee personen betrapt op zwartwerk tijdens controleac­tie

    De politiezone Hageland voerde dinsdag op meerdere plaatsen controles uit in samenwerking met de diensten van de RVA, RSVZ en de Sociale Inspectie. Tijdens deze controles werden 57 bestuurders onderworpen aan een controle. In totaal legden drie bestuurders een positieve ademtest af en mochten hun rijbewijs inleveren voor de duur van zes uur. Daarnaast werden er nog boetes uitgeschreven voor het niet correct vastmaken van de lading van het voertuig, werden er twee personen betrapt tijdens zwartwerk en werd er één inbreuk vastgesteld op de coronamaatregelen.