Archeologen vinden restanten van ovens uit het verleden, een schat uit de geschiedenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen vinden restanten van ovens uit het verleden, een schat uit de geschiedenis. © Glabbeek

Archeologen ontdekken unieke historische
schat in Glabbeek, burgemeester geeft nu al exclusief tekst en uitleg

GlabbeekGroot nieuws in Glabbeek want daar laat burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) weten dat archeologen een unieke vondst deden tijdens de aan de gang zijnde rioleringswerken in de gemeente. Het gaat om restanten uit de Romeinse tijd tot de vroege middeleeuwen die dinsdag aan de pers worden voorgesteld, maar waarvan de burgemeester nu al exclusief voor HLN.be een en ander onthult.

 1. Prinses van de boerderij is niet meer: “Gabane was een specialleke”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Prinses van de boerderij is niet meer: “Gabane was een specialle­ke”

  In Tielt-Winge rouwen boer Bart Willems (48) en zijn gezin om Gabane, een koe die voor hen wel heel speciaal was en recent overleed. Negen jaar lang verzorgden ze haar dag in dag uit en ook de kinderen waren dol op het dier. “Zij was de koningin onder onze koeien en leverde ons verschillende prijzen op.” Wie was Gabane en wat is haar verhaal precies? Wij gingen op onderzoek en luisterden naar de verhalen van een speciale dame in het leven van de boer.
 2. Met deze projecten wil minister Crevits (CD&V) de lokale economie versterken: project ‘Wij Leveren’ gaat over de grenzen van Leuven
  Leuven

  Met deze projecten wil minister Crevits (CD&V) de lokale economie versterken: project ‘Wij Leveren’ gaat over de grenzen van Leuven

  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) steunt acht projecten om de digitalisering een stevige duw in de rug te geven. Voor onze regio speelt Leuven zoals verwacht de hoofdrol. “Ik wil steden en gemeenten de mogelijkheid bieden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met hulp van technologie”, aldus Hilde Crevits. Een overzicht.
 1. Bart Seghers (65) is overleden
  Glabbeek

  Bart Seghers (65) is overleden

  Bart Seghers uit Attenrode-Wever (Glabbeek) is overleden. De man werd 65 jaar. Bart was jarenlang actief in de politiek voor Samen-Groen. Hij was ook bestuurder van het autonoom gemeentebedrijf AGC van januari 2019 tot februari 2020. De man was op heel wat vlakken actief in de gemeente en was ook sociaal geëngageerd. Zo fietste hij in de zomer van 2019 maar liefst 1.000 kilometer naar Rocamadour in Frankrijk om Zorgcirkels Jongdementie te sponsoren, een Leuvense organisatie waar hij zelf actief was als buddy.
 2. Volgens burgemeester Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatiecentra
  Glabbeek

  Volgens burgemees­ter Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatie­cen­tra

  Eerder deze week kondigde men al aan dat er in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) een vaccinatiecentrum of -centra in Tienen zouden komen, juiste locatie nog ongekend. Daarover moeten de lokale besturen nog overleggen. Volgens burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans komen in onze regio enkel Hangaar 44 in Glabbeek en Loods E in Landen in aanmerking.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken