Glabbeek wil enkel nog MOS-scholen in de gemeente
Volledig scherm
Glabbeek wil enkel nog MOS-scholen in de gemeente © bollen

Alle scholen in Glabbeek worden MOS-scholen

In 2017 werd de gemeenteschool in Glabbeek op initiatief van burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) een MOS-school. Een MOS-school staat voor milieuzorg op school en het reduceren van de CO2 met de hele schoolgemeenschap door duurzamer te denken en te handelen. Onlangs lanceerde het gemeentebestuur een oproep naar de andere scholen in Glabbeek, de vrije basisscholen van Bunsbeek en Kapellen, om ook een MOS-school te worden.

0 reacties

 1. Gemeente krijgt 20.000 euro Vlaamse subsidies voor gemeentelijk klimaatactieplan
  Glabbeek

  Gemeente krijgt 20.000 euro Vlaamse subsidies voor gemeente­lijk klimaatac­tie­plan

  De gemeente Glabbeek ondertekent voor eind oktober de nieuwe Europese burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie. “Terwijl de meeste gemeentelijke klimaatactieplannen uitblinken in vage plannen en intenties op middellange en lange termijn, kiezen we er in Glabbeek bewust voor om een realiseerbaar gemeentelijk klimaatactieplan op te maken”, zegt gemeenteraadslid Ronny Vergeylen (Dorpspartij).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).