In de school in Bunsbeek zijn al vier van de zes klassen in quarantaine; de burgemeester roept de crisiscel bij elkaar voor bijkomende maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de school in Bunsbeek zijn al vier van de zes klassen in quarantaine; de burgemeester roept de crisiscel bij elkaar voor bijkomende maatregelen. © Bollen

Al vier van zes klassen in quarantaine, burgemeester roept crisiscel bijeen

GlabbeekNadat vorige week al het derde en zesde leerjaar van de school in Bunsbeek, het zesde leerjaar van de school in Glabbeek en de buitenschoolse kinderopvang in quarantaine moesten, zag de gemeente zich maandagvoormiddag ook genoodzaakt de noodremprocedure opstarten voor het vijfde leerjaar van de school in Bunsbeek. Maandagavond werd dan beslist om ook het tweede leerjaar van de school in Bunsbeek vanaf vandaag in quarantaine te plaatsen. Vier van de zes klassen in de lagere school van Bunsbeek zitten dus in quarantaine. 

 1. RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeelstekort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”
  Tienen

  RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeels­te­kort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”

  Nu Omikron het aantal besmettingen naar een ongekende hoogte brengt, is het alle hens aan dek in de ziekenhuizen, door personeel dat ziek uitvalt. In het RZ Tienen is momenteel tien procent van het zorgpersoneel door kortstondige ziekte geveld. Iedere dag moet men opnieuw een puzzel leggen om de goede zorg te kunnen garanderen. Mogelijk stevent men af op een situatie waarin niet dringende zorg zal moeten uitgesteld worden. Het ziekenhuis is daarom op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.
 1. RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”
  PREMIUM
  Wilsele

  RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”

  De ster van Bistro Mariette, een relatieve nieuwkomer in het culinaire aanbod van Groot-Leuven, schoot op korte tijd de hoogte in. Hoewel een ster misschien wat ver gaat, mag chef-kok Koen Lienard (53) zich met een eervolle vermelding in de jongste editie van de Gault&Millaugids met recht en rede op de borst kloppen. “Dat hadden we, zeker na een hobbelige start in volle coronalockdown, nooit verwacht,” zegt Karin Merci (52). Hoog tijd voor een bezoekje. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.