Burgemeesters Peter Reekmans (links) en Rudi Beeken (rechts) hebben, rechtstreeks of onrechtstreeks, nog altijd te maken met procedures die verband houden met trage wegen activist Marc Van Damme (midden)
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeesters Peter Reekmans (links) en Rudi Beeken (rechts) hebben, rechtstreeks of onrechtstreeks, nog altijd te maken met procedures die verband houden met trage wegen activist Marc Van Damme (midden) © Bollen/Photonews (Kristof Van Accom)

Aarschot betaalde jaar geleden 1,6 miljoen euro aan voetwegenactivist: “De wet moet nú aangepast worden, of dit zal nog gebeuren”

Tielt-Winge/Aarschot/GlabbeekOp 23 januari was het precies een jaar geleden dat de gemeenteraad in Aarschot een dadingsovereenkomst goedkeurde waarbij ze voetwegenactivist Marc Van Damme maar liefst 1,65 miljoen euro betaalden om de procedures te doen stoppen die hij aanspande tegen het stadsbestuur. Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) roept op om een artikel in de wetgeving te veranderen waardoor alleen nog betrokken partijen die een rechtstreeks belang kunnen aantonen, een dwangsom kunnen eisen bij het niet naleven van de wetgeving.

 1. Twee bestuurders positief bij alcoholcontrole
  Bekkevoort/Tielt-Winge/Glabbeek/Kortenaken/Geetbets

  Twee bestuur­ders positief bij alcoholcon­tro­le

  De politiezone Hageland hield afgelopen weekend meerdere alcoholcontroles verspreid over het ganse zone. Er werden twee extra ploegen van de eigen zone ingezet die werden bijgestaan door aspiranten van de politieschool. In totaal werden 43 bestuurders onderworpen aan een grondige controle. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af en zag zijn voertuig aan de ketting gelegd worden. Een buitenlandse bestuurder legde een positieve ademtest af en mocht zijn rijbewijs inleveren voor enkele uren. Deze man kreeg ook nog een onmiddellijk te betalen boete van 179 euro.
 2. Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Linter/Landen/Kortenaken/Zoutleeuw/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht