In de gemeentelijke basisschool blijken er 25 positief.
Volledig scherm
In de gemeentelijke basisschool blijken er 25 positief. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

85 besmettingen (of één op drie) in lagere scholen van Bunsbeek en Glabbeek

GlabbeekIntussen heeft de gemeente ook zicht op alle testresultaten van de lagere school van Glabbeek. “Hier lieten 120 van de 175 leerlingen van de lagere school zich testen en werden ook alle leerkrachten getest” zegt de burgemeester. 

 1. Gemeente werkt actief aan erosiebestrijding
  Boutersem

  Gemeente werkt actief aan erosiebe­strij­ding

  In de zomer van 2021 was er veel wateroverlast. Er waren veel dagen waarop het regende. Boutersem is een gemeente met veel hoogteverschillen en veel landbouwgebieden. Er is hier dus niet enkel wateroverlast maar ook modderoverlast afkomstig van erosie op de landbouwpercelen. Afgelopen jaar werden verschillende inwoners getroffen door deze water- en modderoverlast. En ook het openbaar domein, wegen en waterlopen, hebben daarvan last ondervonden.
 2. PFAS-alarm rond brandweerkazerne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”
  PREMIUM
  Tienen

  PFAS-alarm rond brandweer­ka­zer­ne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”

  De stad Tienen vraagt de omwonenden in een straal van 100 meter rondom de brandweerkazerne om een aantal voorzorgsmaatregelen na te leven. Onderzoek van OVAM in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat er op deze locatie bodemverontreiniging is na het gebruik van PFAS-houdend blusschuim. De mensen die in dit gebied wonen, ontvangen een brief in de bus met meer uitleg en de maatregelen die ze best in acht nemen. Het stadsbestuur organiseert ook een infovergadering.
 3. RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeelstekort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”
  Tienen

  RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeels­te­kort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”

  Nu Omikron het aantal besmettingen naar een ongekende hoogte brengt, is het alle hens aan dek in de ziekenhuizen, door personeel dat ziek uitvalt. In het RZ Tienen is momenteel tien procent van het zorgpersoneel door kortstondige ziekte geveld. Iedere dag moet men opnieuw een puzzel leggen om de goede zorg te kunnen garanderen. Mogelijk stevent men af op een situatie waarin niet dringende zorg zal moeten uitgesteld worden. Het ziekenhuis is daarom op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.