21 bestuurders reden te snel.
Volledig scherm
21 bestuurders reden te snel. © Bollen

21 bestuurders lopen tegen de lamp

GlabbeekAan de Vissenakensesteenweg (zone 50) in Bunsbeek bij Glabbeek hield de politie donderdagnamiddag een snelheidscontrole.

 1. Zo VeloVeilig is Glabbeek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Glabbeek

  Zo VeloVeilig is Glabbeek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Glabbeek hebben 15 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.