1. Man die dood werd aangetroffen naast voetbalveld stierf niet in verdachte omstandigheden: “Marc zou eigen miserie opzijzetten om ander te helpen”
  PREMIUM

  Man die dood werd aangetrof­fen naast voetbal­veld stierf niet in verdachte omstandig­he­den: “Marc zou eigen miserie opzijzet­ten om ander te helpen”

  Marc D. (55), de man die gisteren dood werd aangetroffen naast het voetbalveld van voetbalclub TW3000 in Tielt-Winge, is niet gestorven in verdachte omstandigheden. Er werd een onderzoek opgestart en uit de eerste bevindingen werden geen tekenen van geweld of tussenkomst van een ander gevonden. “Zaterdag bleef hij thuis omdat hij zich niet goed voelde, toen ik terugkwam was hij weg”, doet zijn huisgenoot het hele verhaal.
 1. In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuiveringsstation
  Glabbeek

  In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuive­rings­sta­ti­on

  Onder Dorpspartijbeleid ging de gemeente in 2013 onmiddellijk van start met een forse inhaalbeweging op vlak van waterzuivering. “Omdat er voor ons beleid amper werk van gemaakt werd door vorige gemeentebesturen. De grootste investeringen voor de afvalwaterzuivering in Glabbeek werden gespreid over de vorige legislatuur 2013-2018 en deze legislatuur 2019-2025: Via 9 collectoren wordt het afvalwater van alle deelgemeenten naar twee rioolwaterzuiveringsinstallaties gebracht. In 2016 werd het eerste waterzuiveringsstation gebouwd in deelgemeente Kapellen en de bouw van het tweede waterzuiveringsstation in deelgemeente Bunsbeek gaat van start in juni 2023 en zal klaar zijn tegen de zomer van 2024.
 2. In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straatbeeld
  Tienen

  In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straat­beeld

  Je hebt het misschien al gemerkt, maar de betonnen muur aan de Bergévest krijgt een kleurtje; of kleurtjes.... Stilstaan in je auto aan en kruispunt (of in de file staan), dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De eerste mural in onze stad is nog niet helemaal klaar, maar je kan toch al een plantenstreng verweven met water herkennen, samen met enkele andere dieren.
 1. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 2. Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Leuven en het Hageland. Van 25 november tot 7 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 1. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 2. 5x weekendtips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinterklaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadammen
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  5x weekend­tips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinter­klaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadam­men

  Nog geen plannen voor het weekend van 26 en 27 november? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden hebben.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrijden”
  autosport

  Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrij­den”

  Christoff Corten heeft in 2022 weer twee mooie lijnen op zijn palmares bij ingeschreven. De snelle man uit Tienen werd kampioen in de Porsche Endurance Trophy en vicekampioen in de Belcar Endurance Championship en dat na onder meer twee zeges in de Porsche Endurance Trophy. Meteen is hij ook al bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023, waarin hij weer zijn kwaliteiten als uithoudingsracer pur sang in de verf wil zetten.
 2. Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland

  Deze week is het Black Friday, dé dag waarop je enorme kortingen kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Onze redactie zocht 7 plaatsen in Leuven en het Hageland waar shoppen op Black Friday echt loont. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of al met de kerstperiode in je hoofd zit: dit zijn de strafste acties in de regio.
 3. Burgemeester trekt aan de alarmbel: uitgaven brandweer ontsporen op amper 3 jaar met 39%
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter trekt aan de alarmbel: uitgaven brandweer ontsporen op amper 3 jaar met 39%

  In 2020 waren de totale uitgaven voor de werking van de brandweerzone Oost Vlaams-Brabant 34,5 miljoen euro. In de ontwerpbegroting 2023 die de korpsleiding heeft opgemaakt en ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de burgemeesters in de zoneraad op woensdag 23 november stijgen deze totale uitgaven tot maar liefst 47,8 miljoen euro. “Op amper 3 jaar de uitgaven met maar liefst 39% laten ontsporen is gewoon ongezien” reageert de Glabbekse burgemeester vol ongeloof.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Na 10 jaar ambitieus Dorpspartijbeleid is burgemeester Peter Reekmans opnieuw kandidaat om zichzelf voor een derde keer op te volgen in 2024
  Glabbeek

  Na 10 jaar ambitieus Dorpspar­tij­be­leid is burgemees­ter Peter Reekmans opnieuw kandidaat om zichzelf voor een derde keer op te volgen in 2024

  De Dorpspartij voert intussen al 10 jaar het beleid in Glabbeek en kan uitpakken met een stevig rapport van realisaties, zeer gezonde gemeentefinanciën en de allerlaagste gemeentelijke belastingdruk van alle gemeenten in de ruime regio. “In oktober 2012 trokken we als enige partij naar de kiezer met ons financieel berekend dorpsplan, dat we tussen 2013 en 2018 volledig realiseerden en waarvoor we door de kiezer beloond werden met een volstrekte meerderheid van maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad, 5 van de 7 raadsleden in het bijzonder comité voor de sociale dienst en 6 van de 8 bestuurders in de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf”, stelt de burgemeester.
 1. Inbrekers maken werkmateriaal en sterke drank buit
  Tielt-Winge

  Inbrekers maken werkmateri­aal en sterke drank buit

  De bewoner van een huis in de Ralisweg in Tielt -Winge heeft bij zijn thuiskomst vastgesteld dat er ingebroken was. De daders braken aan de achterzijde van de woning een raam open en gingen ervandoor met elektronica en sterke drank. Nog die avond omstreeks 18 uur stelde de bewoner van een woning in de Blerebergstraat in Tielt-Winge vast dat er was ingebroken in een schuur achter de woning. Hier waren fietsen en werkmateriaal ontvreemd.