Daniël C. misbruikte verschillende jonge meisjes. (beeld ter illustratie)
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël C. misbruikte verschillende jonge meisjes. (beeld ter illustratie) © Shutterstock

Zusjes beschrijven in dagboek hoe stiefvader hen jarenlang misbruikte

Gistel/DiksmuideJarenlang kon Daniël C. (56) uit Gistel onopgemerkt z’n twee stiefdochters misbruiken, tot hun moeder twee jaar geleden hun dagboeken onder ogen kreeg. De meisjes beschreven er tot in detail in hoe hun stiefvader z’n lusten op hen botvierde. Ook de eigen dochter van C. werd slachtoffer, net als nog drie andere minderjarige meisjes. Het Brugse parket vorderde vijftien jaar cel voor de vijftiger, maar de rechtbank beval maandagmorgen z'n internering.

 1. Tilly Maes (20) maakt kans op kroontje van Miss West-Vlaanderen: “Ik wil mensen bewust maken over hoogsensitiviteit”
  PREMIUM
  Snaaskerke

  Tilly Maes (20) maakt kans op kroontje van Miss West-Vlaanderen: “Ik wil mensen bewust maken over hoogsensi­ti­vi­teit”

  De meisjes die strijden voor het kroontje van Miss West-Vlaanderen zijn gekend. Tussen al deze meisjes heb je Tilly Maes (20), geboren en getogen in Snaaskerke. In haar dagelijkse leven werkt ze als onderwijsontwikkelaar bij Defensie, maar daarnaast strijdt ze nu ook mee voor het kroontje van Miss West-Vlaanderen. “Al heel mijn leven droom ik om deel te nemen aan een missverkiezing en nu is het werkelijkheid geworden.”
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.