De Godelieveprocessie heeft een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid om als Unesco-werelderfgoed te worden benoemd.
Volledig scherm
De Godelieveprocessie heeft een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid om als Unesco-werelderfgoed te worden benoemd. © Benny Proot

Wordt Godelieveprocessie straks immaterieel werelderfgoed?

GistelHet kerncomité van de Gistelse Godelieveprocessie heeft een uitgebreid dossier ingediend bij de Vlaamse overheid om kans te maken op de Unesco-erkenning van immaterieel cultureel erfgoed. Midden mei wordt de knoop doorgehakt.

 1. Godelieveprocessie ook dit jaar afgelast, maar coronaveilig alternatief staat in de steigers
  Gistel

  Godelieve­pro­ces­sie ook dit jaar afgelast, maar coronavei­lig alterna­tief staat in de steigers

  De Godelieveprocessie zal ook dit jaar niet door de straten van het Gistelse stadscentrum trekken. Net als vorig jaar gooit corona roet in het eten. Maar de organisatoren werken een waardig alternatief uit om de traditie toch levendig te houden. “Er komt een route waarbij je aan de hand van QR-codes fragmenten van de processie kan horen en zien”, zegt Toon Beelaerts van het organisatiecomité.
 2. Frederiek Vandenbussche opent naast restaurant nu ook apero- en wijnbar Boire au Terroir: “Ik wil de mensen kennis laten maken met unieke dranken”
  Ettelgem

  Frederiek Vandenbus­sche opent naast restaurant nu ook apero- en wijnbar Boire au Terroir: “Ik wil de mensen kennis laten maken met unieke dranken”

  Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir in Ettelgem opent vanaf morgen 18 mei naast zijn restaurant een nieuwe apero- en wijnbar, Boire au Terroir genaamd. Hiermee wil hij meer mensen kennis laten maken met zijn restaurant, maar ook met verschillende soorten unieke aperitiefdranken en wijnen. Deze nieuwe bar is ook een voorbereiding op de tiende verjaardag van het restaurant dat hij later dit jaar zal vieren met een groot feest.