Schepen Wim Aernoudt bij de bomen in de Heyvaertlaan in Gistel
Volledig scherm
Schepen Wim Aernoudt bij de bomen in de Heyvaertlaan in Gistel © TVA

Wat is er aan de hand met de beuken in de Heyvaertlaan? Kale kruinen roepen vragen op

GistelDe bekende hoge beuken in de Heyvaertlaan hebben het niet makkelijk. Ze lijken af te zien door droogte en hoge temperaturen. De stad zal via het Regionaal Landschap Houtland advies vragen voor een mogelijke oplossing. 

 1. Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”
  PREMIUM
  Oostende

  Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”

  Wandelen of fietsen? Vergeet het. Als er één sport is die in de coronamaanden een explosie aan populariteit kent, is het wel padel. Deze racketsport in openlucht, een mix van tennis en squash, is voor velen een ideale uitlaatklep en weet ook (oud-)tennissers te verleiden. “Het is zo’n aangenaam spelletje en je bent er meteen weg mee.” Het succes is de jongste tijd zelfs zo groot, dat verscheidene clubs ledenstops moeten inlassen. Maar tegelijk maken diezelfde clubs werk van extra padelterreinen. Een overzicht.
 1. Ontmoetingscentrum van Moere krijgt méér dan alleen een likje verf: “Grondige opsmukbeurt moet verenigingsleven stevig zetje geven”
  Gistel

  Ontmoe­tings­cen­trum van Moere krijgt méér dan alleen een likje verf: “Grondige opsmuk­beurt moet vereni­gings­le­ven stevig zetje geven”

  Het ontmoetingscentrum in deelgemeente Moere krijgt een stevige onderhoudsbeurt. Daarbij wordt onder meer de binnenplaats, die nu schots en scheef ligt, vlak gemaakt en wordt er dubbele beglazing gestoken. De voorbereidingen zijn gestart. “Deze werken zullen het verenigingsleven een stevige boost geven. Niet alleen voor Moere, maar voor heel Gistel”, benadrukt zaalverantwoordelijke Rudi Clybouw.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan