Alexander Dean verscheen begin maart een eerste keer voor het hof van assisen.
Volledig scherm
Alexander Dean verscheen begin maart een eerste keer voor het hof van assisen. © Proot

Volksjury samengesteld voor proces tegen moordende bodybuilder dat vrijdag start

Moere/Varsenare/Sint-AmandsbergIn het Brugse assisenhof is dinsdagnamiddag de volksjury samengesteld voor het proces tegen Alexander Dean (29) uit Varsenare. Vanaf vrijdag staat de Nederlandse bodybuilder terecht voor de moorden op z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. 

 1. Moordende bodybuilder verschijnt eerste keer voor assisen, al blijft van z'n brede torso niet veel meer over
  PREMIUM
  Varsenare/Moere/Sint-Amandsberg

  Moordende bodybuil­der verschijnt eerste keer voor assisen, al blijft van z'n brede torso niet veel meer over

  Het publiek in het Brugse assisenhof heeft woensdagnamiddag een eerste blik kunnen werpen op Alexander Dean (29). De Nederlandse bodybuilder uit Varsenare verscheen er een eerste keer voor de rechter voor de moorden op z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Dean leek in niets meer op de spierbundel die hij was ten tijde van de feiten.
 2. Moordende bodybuilder op weg naar assisen: Alexander Dean hangt ook een bijkomende vervolging voor foltering boven het hoofd
  PREMIUM
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  Moordende bodybuil­der op weg naar assisen: Alexander Dean hangt ook een bijkomende vervolging voor foltering boven het hoofd

  Meer dan drie jaar na de vreselijke feiten is Alexander Dean (26) uit Varsenare op weg naar het hof van assisen. De Brugse raadkamer verwees de bodybuilder vrijdagmorgen door naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent voor de moorden op z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Door de gruwel van die laatste feiten komt daar mogelijk nog foltering bij.
 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.