Het nieuwe vaccinatiecentrum in de Rochesterlaan in Gistel, de kantoren van de voormalige Galloo-site.
Volledig scherm
Het nieuwe vaccinatiecentrum in de Rochesterlaan in Gistel, de kantoren van de voormalige Galloo-site. © Benny Proot

Vaccinatiecentrum Gistel kampt met personeelstekort en zoekt extra vaste medewerkers: “Willen versnelling hoger schakelen”

Gistel/Oudenburg/IchtegemHet toedienen van de boosterprikken in het vaccinatiecentrum in de Rochesterlaan in Gistel verloopt trager dan coördinator Lore Cortvriendt zou willen. “Door een personeelstekort en infrastructuurperikelen lopen we vertraging op. We zijn nog op zoek naar vaste medewerkers met een medische scholing, zoals verplegers en verpleegsters, om een versnelling hoger te kunnen schakelen”, duidt ze. 

 1. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

  Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.
 2. Student hangt twee naaktfoto's van z'n ex uit in inkomhal van haar appartement: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”
  Oostende/Bredene

  Student hangt twee naaktfo­to's van z'n ex uit in inkomhal van haar apparte­ment: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”

  Een 22-jarige man uit Bredene riskeert een werkstraf van 50 uren, omdat hij na een relatiebreuk twee naaktfoto’s van z’n ex-vriendin uithing in de inkomhal van het appartementsgebouw waar ze woonde. J.G. zocht een dag eerder volgens het parket op welke straffen op dat misdrijf staan. Alleen deed hij dat volgens z’n advocaat verkeerdelijk op een Nederlandse website.
 1. Inbrekers viseren ook De Kallebasse: “Schade en buit aanzienlijk groot”
  Moere

  Inbrekers viseren ook De Kallebasse: “Schade en buit aanzien­lijk groot”

  Grillrestaurant De Kallebasse langs de Torhoutsebaan in Moere (Gistel) werd donderdagnacht getroffen door een inbraak. Er is voor enkele duizenden euro’s buit gemaakt. “De inbrekers gooiden een raam aan diggelen met een parasolvoet en sleurden ook de kluis uit de muur. De schade en het verlies zijn aanzienlijk”, zucht uitbater Sam Debucquoy (40). Mogelijk hebben de feiten te maken met een inbraak eerder op de avond, in ‘t Steedje in Oudenburg.