Volledig scherm

Ruim 750 Gistelse 80-plussers krijgen leuke attentie toegestopt als alternatief voor afgelast kerstfeest

GistelVlak voor voor Kerstmis brengen 67 vrijwilligers een kleine kerstattentie naar alle 764 Gistelse 80-plussers. Voor iedereen is er naast het kleine geschenk en het kaartje met cadeaubon ook tijd voor een bemoedigend woordje. “Voor velen een klein sprankeltje hoop in deze moeilijke tijden”, zegt schepen van Welzijn Michel Vincke (sp.a)

 1. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusvakantie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas
  PREMIUM
  Brugge

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusva­kan­tie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas

  De krokusvakantie van 15 tot en met 21 februari kondigt zich aan en veel ouders gaan op zoek naar opvang voor hun kroost. Dat kan welkom zijn, want mogelijk breidt de overheid daar nog een extra afkoelingsweek aan vast. Die beslissing valt ten laatste volgende week. In Brugge en daarbuiten zijn er alvast mogelijkheden genoeg voor een paar dagen speelpret. Wij bundelden de leukste sport- en jeugdkampen, maar hou er rekening mee dat het de laatste plaatsen zijn.
 2. In zaal Zomerloos maken vaccinatiecentrum voor 30.000 mensen klaar: “Gistel staat voor een heel grote uitdaging”
  PREMIUM
  Gistel

  In zaal Zomerloos maken vaccinatie­cen­trum voor 30.000 mensen klaar: “Gistel staat voor een heel grote uitdaging”

  Nu zaal Zomerloos in Gistel een van de twee vaccinatiecentra binnen de eerstelijnszone Polder & Houtland wordt, komt daar een grote organisatie aan te pas. “ De overheid geeft een eerste subsidie van 250.000 euro per eerstelijnszone, maar die zal ontoereikend zijn als je ziet wat voor een grootschalige operatie dit is”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld).
 1. 18-jarige steekt kennis neer met mes en achtervolgt hem tot aan ziekenhuis: “Hij vond dat de verwonding nog niet zwaar genoeg was”
  Oostende

  18-jarige steekt kennis neer met mes en achter­volgt hem tot aan ziekenhuis: “Hij vond dat de verwonding nog niet zwaar genoeg was”

  Een 18-jarige man uit Oostende riskeert 3 jaar cel, deels gekoppeld aan voorwaarden, voor poging tot doodslag aan de Koninklijke Stallingen. S.G. stak een kennis, die hem nog 50 euro moest, neer met een mes en achtervolgde hem tot bij het ziekenhuis. De verdediging betwistte dat de tiener de intentie had om hem te doden. “Hij had de kans daartoe, maar deed het niet.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Babygirafje Kamala geboren in Bellewaerde
  Play

  Babygiraf­je Kamala geboren in Bellewaer­de