De Kallebasse serveert schitterend gekruid en gegrild vlees voor thuis, zoals ribbetjes en lamskroontje. Zelfs onze kat des huizes begon te likkebaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kallebasse serveert schitterend gekruid en gegrild vlees voor thuis, zoals ribbetjes en lamskroontje. Zelfs onze kat des huizes begon te likkebaarden. © TVA

RESTO Takeaway. De Kallebasse: “William Boeva rijdt vanuit Antwerpen naar Moere voor ribbetjes. We snappen waarom”

Moere is zo’n dorpje waar je eigenlijk alleen maar doorrijdt komende van of op weg naar Oostende. En toch ligt daar een adresje dat al een tijdje op onze rader stond: De Kallebasse. ‘Dju toch’, vloekten we toen het coronavirus alle horecazaken deed sluiten. Gelukkig steken de zaakvoerders ook in tijden van crisis hun open houtvuur aan. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende take-away mogelijkheden zijn in jouw buurt.

  1. Peter (32) opent 11 spaghettiresto’s en plant dit jaar nóg 3 vestigingen van Bavet: “Blij dat ik nummer 2 van de wereld ben”
    PREMIUM
    Koksijde/Gent

    Peter (32) opent 11 spaghettiresto’s en plant dit jaar nóg 3 vestigin­gen van Bavet: “Blij dat ik nummer 2 van de wereld ben”

    Een straf verhaal van succesvol ondernemen, overgoten met spaghettisaus. Peter Van Praet (32) heeft in vijf jaar al elf restaurants van Bavet geopend: tien in België en eentje in Nederland. En dit jaar, in crisistijden, volgen er nóg eens drie. Zijn geheimen? Tien toppings en sauzen. Karaktervolle panden. En een community-gevoel bij zijn klanten. “Ik ben heel blij dat ik de tweede beste spaghettimaker van de wereld ben.” Want aan nummer één kan volgens Peter echt niemand tippen.