Sportclub Fighting Spirit uit Gistel heeft met Kyara Henckaerts een nieuwe zwarte gordel in de club. (vlnr) Hans Balcaen, Kyara Henckenaerts en Frankie Lacroix.
Volledig scherm
Sportclub Fighting Spirit uit Gistel heeft met Kyara Henckaerts een nieuwe zwarte gordel in de club. (vlnr) Hans Balcaen, Kyara Henckenaerts en Frankie Lacroix. © Benny Proot

Primeur voor sportclub Fighting Spirit: Kyara (16) behaalt zwarte gordel in hapkido

De 16-jarige Kyara Henckaerts heeft een mooie prestatie neergezet. De Gistelse veroverde de zwarte gordel in de Koreaanse verdedigingssport hapkido/hapkimooyeh. “Daarmee zorgt ze ook voor een Belgische primeur", klinkt het fier bij Kyara’s sportclub Fighting Spirit. 

  1. De coronacijfers in Gistel van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Gistel van zondag 18 oktober

    In Gistel zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 36 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gistel op 296 te liggen. Omdat Gistel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.