Het Atlas Atheneum in de Callaertswalledreef in Gistel.
Volledig scherm
Het Atlas Atheneum in de Callaertswalledreef in Gistel. © Google Street View

Opnieuw inbraak bij Atlas Atheneum: “Er valt toch niets te rapen in een school? Of was het uit wraak?”

GistelEr is opnieuw ingebroken in het Atlas Atheneum in de Callaertswalledreef in Gistel, de tweede keer in minder dan een jaar tijd. “Ze zijn behoorlijk driest tewerk gegaan. Heel wat binnendeuren zijn geforceerd en stuk”, zucht directeur Davy De Decker. De inbraken van afgelopen jaren vallen niet meer op één hand te tellen.

 1. Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedigen, voor ik het niet meer kan”
  PREMIUM
  Oostende

  Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedi­gen, voor ik het niet meer kan”

  Anne Aelvoet (62) heeft geen stem meer, maar toch zingt ze graag, en veel. Dat doet ze thuis, maar ook bij OverStem: het eerste Vlaamse koor voor mensen zonder stembanden. Het is een uitlaatklep en therapie voor de Oostendse, die een stemprothese heeft. Maar: door nieuwe medische complicaties dreigt Anne niet meer te kunnen praten of zingen. Voor dat gebeurt, wil ze graag van zich laten horen. “Ook als mijn stemprothese weg moet, wil ik nog andere mensen helpen”, vertelt Anne.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.