Sabine Van Eynde is maar wat fier op haar glazen drumstel.
Volledig scherm
Sabine Van Eynde is maar wat fier op haar glazen drumstel. © Benny Proot

Op dit drumstel mag je vooral niet roffelen: kunstenares stelt glazen muziekinstrument tentoon

Kunstenares Sabine Van Eynde uit Moere verrast met een drumstel waarvan de cimbalen en drumvellen vervangen zijn door glas met koperfolie. Binnenin zitten lampen verstopt, waardoor een mooi lichtspel ontstaat. Komend weekend kan je dit en andere werken bekijken in Ettelgem. 

0 reacties

 1. Gemeentearbeider Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspoging onderkoeld: “Verslagenheid is enorm”
  PREMIUM
  Mannekensvere

  Gemeentear­bei­der Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspo­ging onderkoeld: “Verslagen­heid is enorm”

  In Mannekensvere bij Middelkerke is dinsdag de 56-jarige gemeentearbeider Rudi Boucquez overleden. De man belandde met zijn Piaggio, een driewielige brommobiel om zwerfvuil op te halen, in de vaart in de Monnikenstraat. “Rudi stond altijd paraat en was erg gewaardeerd en geliefd bij de collega’s. De verslagenheid is enorm.” Twee politiemannen die Rudi nog probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.
 2. Tweeënhalf jaar na scheepsramp brengt rapport duidelijkheid: tragische samenloop van omstandigheden kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven
  PREMIUM
  Kust

  Tweeënhalf jaar na scheeps­ramp brengt rapport duidelijk­heid: tragische samenloop van omstandig­he­den kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven

  Een te grote hoeveelheid stenen in de visnetten: dat zorgde ervoor dat het Zeebrugse vissersschip Z.19 Sonja eind augustus 2018 kapseisde voor de Engelse kust. Dat staat in het rapport van het Federale Onderzoeksorgaan voor Scheepsongevallen. Schipper Kurt Slabinck (48) en visser Roger Zoete (60) overleefden de scheepsramp niet. Volgens het rapport droegen ze geen reddingsvest. Drie andere schippers konden op de nipper gered worden.
 1. Gratis parkeerkaart voor Gistelse truckers moet overlast in en rond industriezone vermijden
  Gistel

  Gratis parkeer­kaart voor Gistelse truckers moet overlast in en rond industrie­zo­ne vermijden

  De stad heeft beslist om gratis parkeerkaarten in te voeren voor lokale vrachtwagenchauffeurs in het industrieterrein Konijnenbos. Het stadsbestuur kreeg namelijk klachten binnen van omwonenden over ‘kamperende’, niet-Gistelse chauffeurs. De controles op het leggen van de parkeerkaart zullen uitgevoerd worden door de lokale politie en dit op basis van het nieuw goedgekeurde GAS-reglement.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders