Alexander Dean bracht anderhalf jaar geleden zijn ex-vriendin Mailys Descamps, haar grootouders en een fotograaf om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Dean bracht anderhalf jaar geleden zijn ex-vriendin Mailys Descamps, haar grootouders en een fotograaf om het leven. © DR

Moordende bodybuilder op weg naar assisen: Alexander Dean hangt ook een bijkomende vervolging voor foltering boven het hoofd

Moere/Varsenare/Sint-AmandsbergMeer dan drie jaar na de vreselijke feiten is Alexander Dean (26) uit Varsenare op weg naar het hof van assisen. De Brugse raadkamer verwees de bodybuilder vrijdagmorgen door naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent voor de moorden op z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Door de gruwel van die laatste feiten komt daar mogelijk nog foltering bij.

  1. "Verdomme, sterf nu toch! Ik moet m'n trein halen"
    PREMIUM

    "Verdomme, sterf nu toch! Ik moet m'n trein halen"

    Voor bodybuilder Alexander Dean duurde het veel te lang voor de Gentse amateurfotograaf Jeroen Verstraete dood was. Zelfs nadat hij een keukenmes in zijn hart geplant had, bleef het slachtoffer lang naar adem happen. "Sterf nu toch, verdomme! Of ik mis nog de eerste trein naar West-Vlaanderen." Met hetzelfde mes maakte Dean later die dag ook zijn ex-vriendin én haar grootouders af. "Omdat Maïlys me niet terug wilde." Een reconstructie.