Links: de brandweer bestrijdt de zware brand in het huis van Mireille, nadat ze eerst de kat Mimi in veiligheid brachten. Rechts: Mireille gaat Mimi bezoeken bij de dierenarts. De kat herstelt nu in een zuurstofkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de brandweer bestrijdt de zware brand in het huis van Mireille, nadat ze eerst de kat Mimi in veiligheid brachten. Rechts: Mireille gaat Mimi bezoeken bij de dierenarts. De kat herstelt nu in een zuurstofkamer. © Benny Proot/Bart Boterman

Mireille (58) is alles kwijt na brand, maar houdt de moed erin dankzij grote solidariteit: “De mensen die mijn katten hebben gered, zijn echte helden”

Gistel“De mensen die mijn katten hebben gered wil ik uit de grond van mijn hart bedanken. Het zijn echte helden”, zegt Mireille Vermote (58) uit de Hoogstraat in Gistel. In haar woning brak zaterdagmiddag een zware brand uit. Ze is echter het merendeel van haar bezittingen kwijt en verblijft momenteel in een noodwoning. “En dat op mijn verjaardag. Maar de vele steun en solidariteit doen me beseffen dat ik er niet alleen voor sta. Ik houd de moed erin.” Er is namelijk een inzamelactie gestart voor de vrouw en haar zoon.