Vicky Margory en Michaël Van Poucke glunderen bij de voorstelling van de nieuwe buurtwinkel in Snaaskerke
Volledig scherm
Vicky Margory en Michaël Van Poucke glunderen bij de voorstelling van de nieuwe buurtwinkel in Snaaskerke © TVA

Inwoners kunnen opgelucht ademhalen: Snaaskerke krijgt dan toch opnieuw buurtwinkel

De Gistelse deelgemeente krijgt toch opnieuw een buurtwinkel. Koppel Vicky Margory en Michaël Van Poucke hopen in april 2020 met hun nieuwe zaak te kunnen starten in de Dorpsstraat 105. Begin dit jaar raakte bekend dat Mini Market, momenteel de enige winkel in het dorp, zal sluiten. “We maken het nieuws nu al bekend om iedereen gerust te stellen”, zeggen Vicky en Michaël.

0 reacties

 1. Al 50 parkeerkaarten voor mindervaliden in beslag genomen na misbruik
  Oostende

  Al 50 parkeer­kaar­ten voor mindervali­den in beslag genomen na misbruik

  In Oostende zijn sinds januari al meer dan 50 parkeerkaarten voor mensen met een handicap in beslag genomen. Telkens werden de kaarten misbruikt door mensen die er geen recht op hebben. De inbeslagnames zijn het gevolg van een samenwerking tussen de gemeenschapswachten, gemeentelijke vaststellers en de politie. “Dit misbruik blijft niet onbestraft. Er wordt gerechtelijk gevolg aan gegeven”, duidt korpschef Philip Caestecker van de lokale politie Oostende.
 2. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
  PREMIUM
  Koksijde

  REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

  Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.