Vanessa Monstrey, hier samen met dochtertjes Ailey en Ailaney, wil de werking van sportclub Fighting Spirit voortzetten na het overlijden van haar man Hans Balcaen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanessa Monstrey, hier samen met dochtertjes Ailey en Ailaney, wil de werking van sportclub Fighting Spirit voortzetten na het overlijden van haar man Hans Balcaen. © Benny Proot

Gistelse sportclub Fighting Spirit zet werking voort na overlijden bezieler Hans Balcaen: “We zetten zijn ‘legacy’ verder. Hij zou het zo gewild hebben”

GistelOp 19 oktober kwam Eernegemnaar Hans Balcaen om het leven bij een ongeluk in de haven van Zeebrugge. Hij was stichter, voorzitter en vooral bezieler van de gevechtssportclub Fighting Spirit. Te midden van het rouwproces houden echtgenote Vanessa Monstrey (34) en dochtertjes Ailey (7) en Ailaney (4) zich ongelooflijk sterk. Samen met het clubbestuur is Vanessa vastberaden om de trainingen zo snel mogelijk te hervatten. “Want Hans zou het niet anders gewild hebben.”

 1. Vanessa (34) wil levenswerk van verongelukte Hans (41) verder zetten: “Hoe leg je aan je kindjes van 4 en 7 uit dat hun papa nooit meer thuis komt?”
  PREMIUM
  Gistel/Eernegem/Zeebrugge

  Vanessa (34) wil levenswerk van verongeluk­te Hans (41) verder zetten: “Hoe leg je aan je kindjes van 4 en 7 uit dat hun papa nooit meer thuis komt?”

  De verslagenheid en het verdriet om het overlijden van Hans Balcaen (41) uit Eernegem, stichter en bezieler van vechtsportclub Fighting Spirit in Gistel, is immens. Niet in het minst bij weduwe Vanessa Monstrey (34) en dochtertjes Ailey (7) en Ailaney (4,5). “Ailey probeert me te troosten en zegt dat we papa niet moeten missen, omdat we nog veel foto’s van hem hebben”, snikt Vanessa, vastberaden om het levenswerk van Hans verder te zetten. Hans’ sportclub zou volgend jaar 25 jaar bestaan.
 1. Ouders van zwaargewonde Jarne (18) nemen trucker niets kwalijk: “Die man was blijkbaar ook in shock”
  PREMIUM
  Zerkegem/Snaaskerke

  Ouders van zwaargewon­de Jarne (18) nemen trucker niets kwalijk: “Die man was blijkbaar ook in shock”

  Er staat hem nog een lange revalidatie te wachten, maar Jarne Claeys (18) uit Zerkegem bij Jabbeke is vooral blij dat hij het nog kan navertellen. Tijdens een studiepauze belandde de jongeman dinsdagavond in Snaaskerke met zijn fiets onder een vrachtwagen. Zijn fietshelm redde z'n leven. De ouders van Jarne namen na het spijtige ongeval contact op met de vrachtwagenchauffeur. “Kom het als bestuurder maar eens tegen, hé”, zeggen ze.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"