De brandweer moet de gevel van La Gare opnieuw stutten.
Volledig scherm
De brandweer moet de gevel van La Gare opnieuw stutten. © Bart Boterman

Gevel La Gare blijft scheuren na botsing lijnbus: uitbaters willen alsnog terras openen

GistelDe gevel van La Gare, de horecazaak in de Stationsstraat in Gistel die zo'n twee weken geleden werd geramd door een bus van De Lijn, blijft verder scheuren. De brandweer moest maandagnamiddag opnieuw stutten toen de aangereden hoek het dreigde te begeven. 

 1. ASSISEN. Volgens burgerlijke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Volgens burgerlij­ke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”

  Op het proces tegen Tommy Jonckheere (32) heeft de burgerlijke partij gevraagd aan de jury om de Oostendenaar schuldig te verklaren aan doodslag. Will Deweert (55) had volgens de advocaten van z'n moeder geen schijn van kans tegen het geweld van de beschuldigde. “En dat plasincident? Alsof iemand die in zo’n smerig kot woont, zich daarin zou opjagen.”
 2. "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaardelijke straf voor jongeman die op oudejaarsavond nachtwinkel en frituur overvalt met clownsmasker op
  Oostende

  "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaarde­lij­ke straf voor jongeman die op oudejaars­avond nachtwin­kel en frituur overvalt met clownsmas­ker op

  Een 22-jarige Oostendenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen voor twee mislukte overvallen in Oostende. J.B. zette op oudejaarsavond een clownsmasker op en dwong de uitbaters van een frituur en nachtwinkel onder bedreiging van een mes de inhoud van hun kassa af te geven. “Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok. Die vreemde verdienen niet beter”, verklaarde hij achteraf aan de politie.