Het medisch rampenplan werd vorige maand even afgekondigd na het vermoeden van CO-intoxicatie in BKO De Zonnebloem in Gistel.
Volledig scherm
Het medisch rampenplan werd vorige maand even afgekondigd na het vermoeden van CO-intoxicatie in BKO De Zonnebloem in Gistel. © Bart Boterman

Extra ventilatie voor buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem

GistelMidden april werden zes kinderen en een begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze in een chalet in de tuin van de BKO onwel werden. Van CO-vergiftiging was echter geen sprake. Er worden toch maatregelen getroffen om de ventilatie te verbeteren.

 1. Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongelukte zal het zwaarste zijn”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongeluk­te zal het zwaarste zijn”

  Op 11 mei 2014 stond de wereld van Joeri Depuydt (29) uit Lombardsijde stil. Hij zat in Mexico toen hij vernam dat zijn geliefde broer Jeroen voor eeuwig 18 jaar zou blijven. Een triest verkeersongeval in Raversijde kostte hem het leven. Nu, zeven jaar later, is Joeri fysiek en emotioneel klaar voor dé uitdaging van zijn leven: de hele Belgische kustlijn aflopen. “Met de steun van Jeroen, zal me dat zeker lukken”, klinkt de sportieveling optimistisch. Een portret van een man die op een bijzondere manier de dood van zijn broer een plaats heeft gegeven.
 1. Coronacontrole legt per toeval twee grootschalige cannabisplantages bloot: “Ze waren wellicht al maanden aan het oogsten”
  PREMIUM
  Blankenberge/Gistel

  Coronacon­tro­le legt per toeval twee grootscha­li­ge cannabis­plan­ta­ges bloot: “Ze waren wellicht al maanden aan het oogsten”

  Een tienkoppige bende riskeert tot zeven jaar cel voor het opzetten van cannabisplantages in Blankenberge en Snaaskerke. Bij huiszoekingen werd ruim 100 kilo gebruiksklare cannabis aangetroffen. Wellicht lag de totale oogst nog een pak hoger. Ook een stukadoor uit Blankenberge moet zich verantwoorden, omdat hij z'n loods ter beschikking heeft gesteld in ruil voor duizenden euro’s. Opvallend: de speurders kwamen de plantages op het spoor dankzij een toevallige coronacontrole.