De stad heeft in één klap twee verkooppunten van CBD. Vintage Vape heeft onder meer een grote sticker aan het raam hangen.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad heeft in één klap twee verkooppunten van CBD. Vintage Vape heeft onder meer een grote sticker aan het raam hangen. © TVA

En plots heeft Gistel niet één, maar twee ‘wietwinkels’: “Perfect legaal, maar reclame met cannabisplanten moet weg”

Opvallend in de Gistelse Hoogstraat, pal in het centrum. In korte tijd – en dan nog schuin tegenover elkaar – openden twee verkooppunten van cannabidiol of CBD. “We willen de negatieve perceptie rond het product doorbreken”, klinkt het aan weerszijden van de straat. “Beide handelszaken zijn in orde met de wetgeving. Maar stoepborden of etalagestickers met daarop hennepplanten moeten weg”, waarschuwt burgemeester Defreyne.

0 reacties

 1. Inbrekers die Renmans-filialen viseren, op heterdaad betrapt: “Onbegrijpelijk dat ze dit blijven proberen”
  PREMIUM
  Oostende/Nieuwpoort/Bredene

  Inbrekers die Ren­mans-filialen viseren, op heterdaad betrapt: “Onbegrij­pe­lijk dat ze dit blijven proberen”

  Twee dieven die filialen van slagerijketen Renmans viseren, zijn afgelopen weekend opgepakt bij een inbraakpoging in de vestiging in de Alfons Pieterslaan in Oostende. Dat bevestigt Frank Depourcq, verkoopsleider bij de Renmans Groep. “Eerder in het weekend sloegen ze al toe in Nieuwpoort, en voordien ook al in Bredene en hetzelfde filiaal in Oostende”, zegt Depourcq. “Onbegrijpelijk eigenlijk: er blijft na sluiting amper cash achter én we plaatsen massaal alarmsystemen.”
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt