Een indringer bond een tuinslang rond de hals van de merrie en maakte haar zo vast aan het plafond van het schuilhok. De eigenaar betrapte de man toen hij op een emmer stond.
Volledig scherm
Een indringer bond een tuinslang rond de hals van de merrie en maakte haar zo vast aan het plafond van het schuilhok. De eigenaar betrapte de man toen hij op een emmer stond. © Sibylle Arix

Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”

Gistel/OudenburgIn Gistel is opnieuw een van de paarden van Paul Vanhixe en Sibylle Arix vastgebonden door een onbekende. Nadat vorig jaar al een veulen werd geviseerd, betrapte Paul dit keer een man die een tuinslang rond de hals van merrie Spot had geknoopt, om haar aan een bovenbalk van het schuilhok vast te leggen. “Ik heb hem nog met de wagen achtervolgd, maar toen liep hij de velden in”, zegt Paul (57). “Mijn grootste vrees is dat er een paardenbeul rondloopt.”

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Politie Polder centraliseert eind 2024 in gloednieuw kantoor: “Enkel de wijkafdelingen blijven verspreid”
  Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark

  Politie Polder centrali­seert eind 2024 in gloednieuw kantoor: “Enkel de wijkafde­lin­gen blijven verspreid”

  Het is officieel, de akte voor de aankoop van het oud financiëngebouw op de hoek van de Woumenweg en de Pluimstraat in Diksmuide is getekend. Daar komt het nieuwe zonaal politiekantoor. Kostprijs? 1,4 miljoen euro. De afbraak van het huidige gebouw zou in de loop van volgend jaar gebeuren. De opening van het nieuwe kantoor is gepland voor 2024.
 2. De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op
  PREMIUM
  Brugge/Zedelgem/Blankenberge/Knokke-Heist/Oedelem

  De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op

  Ja, we mogen nog! De eerste vrieskou bereikt ons land, de winter staat voor de deur, de kerstspullen worden bovengehaald en voor velen is het wachten op de eerste sneeuw. De aankomende decembermaand staat echter ook synoniem voor gezelligheid. Wij zochten en vonden alvast deze zeven leuke winterbars in onze buurt om ons op te warmen. Geniet ervan!