Het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Snaaskerke, waarin de Nederlander dook om te vluchten na een schietincident.
Volledig scherm
Het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Snaaskerke, waarin de Nederlander dook om te vluchten na een schietincident. © Google Street View

Drugskoerier die in kanaal sprong om te ontkomen aan ripdeal krijgt mildere straf

Snaaskerke/BredeneEen 26-jarige Nederlandse drugskoerier heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen, waarvan de helft met uitstel, voor de invoer van cannabis. Younes T. werd nochtans zelf slachtoffer van een ripdeal

 1. Eerste boete ooit voor wandelaar die zeehond lastigvalt: “Greep zelfs niet in toen zijn hond in staart van zeehond beet”
  PREMIUM
  Oostende

  Eerste boete ooit voor wandelaar die zeehond lastigvalt: “Greep zelfs niet in toen zijn hond in staart van zeehond beet”

  Voor het eerst in ons land heeft iemand een administratieve boete gekregen wegens het verstoren van de rust van een zeehond op het strand. De wandelaar had zijn hond niet aan de leiband en kwam te dichtbij, waarop zijn hond in de staart van de zeehond beet. De boete is niet min: 480 euro. “We merken meer en meer dat loslopende honden een probleem vormen, nu meer mensen gaan verpozen in de natuur door corona”, zegt Mie Van den Kerckhove van Departement Omgeving.
 2. Tieners riskeren 40 maanden cel voor mislukte ripdeal: “Blijkbaar is dat normaal voor jongeren, zeker in Bredene en Oostende”

  Tieners riskeren 40 maanden cel voor mislukte ripdeal: “Blijkbaar is dat normaal voor jongeren, zeker in Bredene en Oostende”

  Twee 19-jarigen uit Bredene riskeren 40 maanden gevangenisstraf voor een mislukte ripdeal en twee andere afpersingen. Toen ze in Snaaskerke een drugskoerier wilden bestelen, vuurde Oskar P. twee keer met een alarmpistool. “Het is een verontrustende tendens dat ripdeals blijkbaar normaal zijn voor jongeren, zeker in Bredene en Oostende”, sprak de procureur streng.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee