De Mercedes van thuisverpleegster Mireille Dekeyser uit de Moerestraat. De bumper en lichten werden ontvreemd. Er was ook een raampje ingeslagen.
Volledig scherm
De Mercedes van thuisverpleegster Mireille Dekeyser uit de Moerestraat. De bumper en lichten werden ontvreemd. Er was ook een raampje ingeslagen. © BBO

Dievenbende plundert auto-onderdelen in Gistel: “Dit was ongetwijfeld op bestelling”

GistelIn Gistel was zondagnacht een dievenbende aan het werk die uit is op auto-onderdelen. De politie registreerde intussen drie feiten: in de Snaaskerkestraat, de Moerestraat en de Haverstraat in Snaaskerke. “Het waren professionals. Dit was ongetwijfeld op bestelling”, zegt een van de slachtoffers, thuisverpleegster Mireille Dekeyser uit de Moerestraat.

  1. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
    Play
    Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

    ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

    Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.