De interventie had plaats bij het afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele in Gistel.
Volledig scherm
De interventie had plaats bij het afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele in Gistel. © RV

Brandweer doet interventie in afvalverwerkingsbedrijf in Gistel

GistelDeze namiddag rond half 4 deed de brandweer een interventie in het afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling dat gevestigd is langs de Rochesterlaan in Gistel. Enkele werknemers sloegen alarm nadat ze een rookontwikkeling opgemerkt hadden in de loods van de firma die ook een vestiging in Wervik heeft. 

 1. Politie was door onderbezetting deze zomer minder aanwezig in ontmoetingscentra. “We kunnen niet zeggen tegen mensen die dringende hulp nodig hebben dat we niet komen”
  Oostende

  Politie was door onderbezet­ting deze zomer minder aanwezig in ontmoe­tings­cen­tra. “We kunnen niet zeggen tegen mensen die dringende hulp nodig hebben dat we niet komen”

  Er was deze zomer niet altijd een inspecteur van de wijkpolitie aanwezig in de ontmoetingscentra in Oostende, zoals aangekondigd met het plan Wijk 2.0. Karel Labens (Vooruit) kwam hierover tussen op de gemeenteraad van Oostende en vraagt aan het stadsbestuur om er ook tijdens de zomermaanden voor te zorgen dat er genoeg politie-inspecteurs aanwezig zijn op de wijken. De politie kampte deze zomer echter met een personeelstekort.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Minnewaterpark in Brugge tot het kasteel van Rumbeke: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.