Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © getty

Bestuurder rijdt 140 km/u in zone 70: rijbewijs meteen ingetrokken

GistelLangs de Torhoutse Baan in Gistel is dinsdagavond een bestuurder betrapt door de politie op uitermate overdreven snelheid. Een patrouille zag hem voorbij scheuren aan 140 kilometer per uur in een zone 70. 

 1. Nieuwe locaties vaccinatiecentra Houtland en Polder bekendgemaakt: “We mikken op toegankelijkheid en nabijheid voor de inwoners”
  Gistel

  Nieuwe locaties vaccinatie­cen­tra Houtland en Polder bekendge­maakt: “We mikken op toeganke­lijk­heid en nabijheid voor de inwoners”

  De komende maanden zullen de 65-plussers van Gistel, Ichtegem en Oudenburg hun derde coronaprik krijgen in een pand op het industrieterrein Konijnenbos in Gistel. Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark zullen dan weer terecht kunnen in Dienstenhuis Groenhove in Torhout. Dit werd zopas afgesproken in een overleg tussen de zes betrokken burgemeesters van de eerstelijnszone Houtland en Polder. “In deze laatste rechte lijn zetten we alles op alles om de vaccinatie zo vlot mogelijk te doen verlopen”, aldus voorzitster van de eerstelijnszone Romina Vanhooren.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.