Speurders komen maandag vertellen over de viervoudige moord van Alexander Dean (29).
Volledig scherm
Speurders komen maandag vertellen over de viervoudige moord van Alexander Dean (29). © Photo News

ASSISEN. “Waarom zijn die sirenes nodig? Er is toch niemand dood?”: Alexander Dean (29) probeerde na arrestatie nog dans te ontspringen

Moere/Sint-Amandsberg/VarsenareBijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen de eerste speurders de dodelijke raid van Dean reconstrueren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.

  1. ASSISEN. Alexander Dean beantwoordt amper vragen op eerste procesdag viervoudige moord: “Ik ben een idioot. Dat zie je toch”
    PREMIUM

    ASSISEN. Alexander Dean beant­woordt amper vragen op eerste procesdag viervoudi­ge moord: “Ik ben een idioot. Dat zie je toch”

    “Met mijn domme kop heb ik alles kapotgemaakt.” Dat wisten de nabestaanden van zijn vier slachtoffers al en veel meer kwamen ze gisteren niet te weten bij de eerste ondervraging van Alexander Dean (29). Behalve dat hij niet meer dezelfde is als bijna vijf jaar geleden. “Nu begrijp ik het leed dat ik heb veroorzaakt. Toen wou ik gewoon kapot.”