Ook Marie-José Vanleene en Gery Cappon, de grootouders van Maïlys Descamps, werden op gruwelijke wijze afgeslacht door Alexander Dean.
Volledig scherm
Ook Marie-José Vanleene en Gery Cappon, de grootouders van Maïlys Descamps, werden op gruwelijke wijze afgeslacht door Alexander Dean. © Photo News

ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt

Moere/Varsenare/Sint-AmandsbergBijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Proximus Pop-up Arena klaar voor tweede zomer: hier zijn concerten die je zeker niet mag missen
  Middelkerke

  Proximus Pop-up Arena klaar voor tweede zomer: hier zijn concerten die je zeker niet mag missen

  Vrijdagavond staat het eerste concert gepland in de Proximus Pop-up Arena. De concertzaal staat voor de tweede keer in Middelkerke. Zo’n twintigtal concerten staan gepland de volgende maanden. Ze allemaal bijwonen is misschien onmogelijk. Daarom vroegen we aan Annelies Vrijdag, promoter bij PSE Belgium, en Sam Perl, promoter bij Gracia Live, welke concerten je zeker niet mag missen.