Alexander Dean en z'n ex-liefje Maïlys Descamps, die hij om het leven bracht met een messteek in het hart.
Volledig scherm
Alexander Dean en z'n ex-liefje Maïlys Descamps, die hij om het leven bracht met een messteek in het hart. © Photo News

ASSISEN. “Alexander Dean paste de ‘truc Dutroux’ toe”: Jef Vermassen haalt zwaar uit op proces tegen moordende bodybuilder

Moere/Varsenare/Sint-AmandsbergBijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat dinsdag eerst de moeder en zus van Dean nog waren komen getuigen, werden ook al de eerste pleidooien gehouden. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Door het rode licht fietsen in Oostende? Het mag weldra op deze 14 kruispunten: “Je staat er nu vaak nodeloos te wachten”
  PREMIUM
  oostende

  Door het rode licht fietsen in Oostende? Het mag weldra op deze 14 kruispun­ten: “Je staat er nu vaak nodeloos te wachten”

  Op 14 kruispunten in Oostende kan je op je tweewieler binnenkort op een veilige manier het rode verkeerslicht passeren. Daarvoor wordt de nodige signalisatie geplaatst. “Op deze manier maken we fietsen aantrekkelijker”, zegt eerste schepen Björn Anseeuw. De stad voerde in het centrum ook al een zone met fietsstraten in. Al wordt die in de Van Iseghemlaan niet bij iedereen positief onthaald.