Alexander Dean (29) bij z'n verschijning voor het Brugse assisenhof vrijdagmorgen.
Volledig scherm
Alexander Dean (29) bij z'n verschijning voor het Brugse assisenhof vrijdagmorgen. © Photo News

ASSISEN. Alexander Dean (29) barst in tranen uit na verhoor en blijft zwijgen over moorden: “Ik krijg die gruwel niet meer over m’n lippen”

Moere/Varsenare/Sint-AmandsbergBijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) op kille wijze om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag werd de viervoudige moordenaar verhoord door voorzitter Willem De Pauw. Herlees alle gebeurtenissen van de eerste procesdag nog eens hieronder.

  1. RESTOTIP. WASBAR in Brugge: “Tegenvallende start, maar de Curry Kentucky kon gelukkig wél bekoren”
    PREMIUM
    Brugge

    RESTOTIP. WASBAR in Brugge: “Tegenval­len­de start, maar de Curry Kentucky kon gelukkig wél bekoren”

    De bekende zangeres Emma Bale (22) introduceerde haar eigen favoriete recepten in de vers geopende vestiging van WASBAR in een iconisch pand op de Markt van Brugge. Gerechten als vegan açaï bowls, cinnamon rolls, crispy bacon pancakes, burrata dip... dragen een duidelijke Emma Bale-signatuur, al staan uiteraard ook de klassieke bagels op de kaart. Je zou bijna vergeten dat je ook in Brugge écht je was kan doen in de zaak.