Naast de bomen die aangeplant worden in het geboortebos vind je er ook een geboortemonument waarop ouders de naam van hun kindje terug kunnen vinden.
Volledig scherm
Naast de bomen die aangeplant worden in het geboortebos vind je er ook een geboortemonument waarop ouders de naam van hun kindje terug kunnen vinden. © rv

600 nieuwe bomen geplant in geboortebos

GistelOok dit jaar schenkt Gistel pasgeborenen een stukje bos op de jeugdsite ‘Torp. Tijdens de ‘Dag van de natuur’ werd een 600-tal bomen en struiken geplant.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. ANALYSE. “Handen af van onze vuurtoren”: hoe de Oostendenaar zijn woede tegen het ‘Manhattan van de Noordzee’ na jaren laat opborrelen
  PREMIUM
  oostende

  ANALYSE. “Handen af van onze vuurtoren”: hoe de Oostende­naar zijn woede tegen het ‘Manhattan van de Noordzee’ na jaren laat opborrelen

  Als de vuurtorenheisa deze week iéts heeft duidelijk gemaakt, is het wel dit: de Oostendenaar voelt zich in het diepst van zijn ziel geraakt. Want hoewel Vlaams minister Matthias Diependaele de beslissing rond de bedekkende folie ondertussen heeft teruggedraaid, vrezen de kustbewoners dat de visserij – met vuurtoren Lange Nelle als ultieme symbool – ten onder zal gaan aan de bouwwoede in de stad. Een analyse van hoe het zover is kunnen komen. “Het is méér dan alleen maar nostalgie.”
 3. Relatieproblemen, een verslaving of moeilijkheden met de kinderen? Nu kan je gratis terecht in Welzijnsloket van Brugse rechtbank
  Regio

  Relatiepro­ble­men, een verslaving of moeilijkhe­den met de kinderen? Nu kan je gratis terecht in Welzijnslo­ket van Brugse rechtbank

  Een advocaat en een medewerker van het CAW werken voortaan samen in het Brugse gerechtsgebouw om kwetsbare mensen te helpen met hun problemen. In het nieuwe Welzijnsloket worden niet alleen juridische vragen beantwoord, je kan er ook terecht met persoonlijke problemen. En dat advies is gratis. “Vaak is de drempel om hulp te zoeken immers nog te hoog”, klinkt het.
 1. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.