1. Kinderopvang De Droomboom uit Oostende opent vestiging in Gistel: “Niet eenvoudig in huidige storm rond crèches”
  PREMIUM
  Gistel

  Kinderop­vang De Droomboom uit Oostende opent vestiging in Gistel: “Niet eenvoudig in huidige storm rond crèches”

  Kinderopvang De Droomboom uit Oostende zal vanaf februari volgend jaar een tweede vestiging in Gistel openen, en daarmee de leemte vullen die de sluiting van Ieniemini achterliet. “Uiteraard zijn ouders ongerust na al het negatieve nieuws over kinderopvanginitiatieven”, reageert Thari Lams (33) uit Leffinge, die al zes jaar De Droomboom in Oostende runt. “Maar we leveren al zo lang kwaliteitsvolle diensten, dat we toch vertrouwen weten te scheppen.”
 1. 60 gezinnen vrezen voor kinderopvang nadat uitbaatster besluit over een maand te stoppen: “Ik zal mijn werk moeten opzeggen als er geen overnemer is”
  PREMIUM
  Oostende

  60 gezinnen vrezen voor kinderop­vang nadat uitbaat­ster besluit over een maand te stoppen: “Ik zal mijn werk moeten opzeggen als er geen overnemer is”

  De uitbaatster van het Kinderdagverblijf ’t Zeepaardje met twee vestigingen in de Dahlialaan stopt eind dit jaar. Ze is momenteel in gesprek met overnemers, maar er is nog geen duidelijkheid of de kinderdagverblijven zullen open blijven. Voor de 60-tal gezinnen is het bang afwachten. “Het was al een lange zoektocht om een kinderdagverblijf te vinden... en nu begint het opnieuw.” Oppositiepartij Vooruit roept de stad alvast op om een extra inspanning te leveren.
 1. Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerderij: “Testen tonen zelfs aan dat we met lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”
  Oostende/nieuwpoort

  Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerde­rij: “Testen tonen zelfs aan dat we met lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”

  In de zomer van 2023 wil Colruyt Group al de eerste Belgische mosselen oogsten die gekweekt worden in de zeeboerderij, maar daar kunnen in de toekomst ook oesters en zeewier bijkomen. In een nog verder stadium zou er ook gevist kunnen worden op onder meer inktvis (zeekat), garnaal en andere vissoorten via passieve visserij. “Door de verschillende technieken te combineren kunnen we niet enkel de ruimte optimaal benutten, maar ook de kosten drukken”, zegt Wannes Voorend van Colruyt Group.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Olivier Willems blikt tevreden terug op deelname Festival del Chocolate in Mexico: “Ik ga nu experimenteren met onbekende fruitsoorten en chili”
  Oostende

  Olivier Willems blikt tevreden terug op deelname Festival del Chocolate in Mexico: “Ik ga nu experimen­te­ren met onbekende fruitsoor­ten en chili”

  Chocolatier Olivier Willems uit Oostende mocht aanwezig zijn op de 11de editie van het Festival del Chocolate in Mexico. België was dit jaar het eerste Europese gastland. De Oostendenaar mocht er niet enkel demo’s geven, hij kon er ook plantages bezoeken en met lokale boeren spreken. “Wij werken lange dagen, maar wat die boeren op hun plantages doen, is toch andere koek.”
 1. Controle van politie zet discussie over dierenasiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”
  PREMIUM
  oostende

  Controle van politie zet discussie over dieren­asiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”

  Het gebouw van dierenasiel Blauw Kruis van de Kust in Oostende voldoet niet aan de opgestelde voorwaarden, zo stelde de lokale politie woensdag vast na een grondige controle. De controle kwam er na klachten van omwonenden, maar schiet in het verkeerde keelgat bij voorzitter Fabrice Goffin. De belabberde staat van het gebouw is immers net de reden waarom het asiel een nieuwbouw wil, maar voor de financiering daarvan werd nog geen overeenkomst gevonden met de stad. Het conflict tussen het dierenasiel en de stad heeft daarmee opnieuw een kookpunt bereikt.